Tech

Instagram pakt dierenmishandeling aan

05 december 2017 15:05 Aangepast: 26 april 2018 17:37
Beeld © Mike Mozart

Instagram bindt de strijd aan met gebruikers die selfies met dieren maken. De fotodienst wil ook de verkoop van met uitsterven bedreigde diersoorten een halt toeroepen.

Instagram-gebruikers die op zoek gaan naar foto's waarop iemand een luiaard vasthoudt of een gedrogeerde tijger knuffelt, krijgen sinds maandag een waarschuwing te zien. Gebruikers krijgen de pop-up te zien als ze bepaalde zoektermen invoeren.

"Bescherm de natuur op Instagram", luidt de melding als je bijvoorbeeld zoekt op #slothselfie. "Je zoekt naar een hashtag die mogelijk is gekoppeld aan berichten die aansporen tot schadelijk gedrag richting dieren of het milieu." De fotodienst wijst gebruikers er voorts op dat dierenmishandeling en de verkoop van bedreigde diersoorten (of hun lichaamsdelen) niet zijn toegestaan.

Dieren gevangen voor selfies

Uit onderzoek van National Geographic in het Amazonegebied bleek onlangs dat jagers illegaal dieren in het regenwoud vangen, zodat toeristen er selfies mee kunnen maken. "Het is belangrijk dat onze gebruikers zich hier meer bewust van raken", zegt Instagram-woordvoerster over de pop-up tegen National Geographic.

Volg Bright ook via Instagram

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore