Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Deze app maakt ov-chipkaart overbodig voor incidentele reiziger

06 december 2017 17:01 Aangepast: 26 april 2018 17:37

Met de nieuwe app Tranzer koop je met je smartpone een kaartje voor het openbaar vervoer of je bestelt een taxi die je direct afrekent.

In de app Tranzer voer je jouw eindbestemming in, de gewenste aankomsttijd en het aantal personen waarmee je reist. Je krijgt vervolgens verschillende reisopties in beeld. Selecteert de beste optie en koopt daarna je kaartje in je app.

De betaling gaat via iDeal of creditcard, waar 25 cent transactiekosten voor worden gerekend. Zodra je hebt betaald verschijnt er een QR-code op je scherm. Dit is je vervoersbewijs, dat je bij de poortjes of conducteur kunt scannen. De QR-code is meerdere keren te scannen, mocht je met meer dan één persoon reizen of door twee poortjes moeten gaan.

Voor wie geen ov-chipkaart heeft

Reizen met korting is niet mogelijk. Daarom zegt Tranzer ook dat zijn app met name bedoeld is voor 'incidentele reizigers' die niet in het bezit zijn van een OV-chipkaart. In de app kun je dan ook enkel tickets voor een enkele reis en volle tarief aanschaffen. De app is ook niet te koppelen aan je OV-chipkaart.

Treinkaartjes gekocht met Tranzer zijn geldig voor de dag waarop je ze hebt gekocht. Bus- en tramkaartjes zijn geldig voor een rit of een uur. Je krijgt een factuur in de mail die je kunt gebruiken voor je administratie. Het is daarbij niet mogelijk om je geld terug te krijgen als je een verkeerd kaartje hebt gekocht, schrijft Tranzer.

Connexxion, RET en EBS

Tranzer is te gebruiken met alle treinen en de bussen van Connexxion, RET en EBS. Ook kun je met de app een taxi bestellen, waaronder Uber. Maar zodra je op deze reisoptie drukt word je vooralsnog gewoon naar de Uber-app gestuurd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore