Tech

Betaalapp Revolut laat je handelen in bitcoin en ethereum

06 december 2017 22:17 Aangepast: 26 april 2018 17:37

Met betaalapp Revolut kun je nu ook cryptomunten kopen en verkopen. De oprichter ziet cryptovaluta een belangrijk onderdeel van het internationale betaalverkeer worden.

Het Britse Revolut is sinds september in Nederland beschikbaar en laat je vanuit de app een IBAN-rekening openen, om vervolgens tegen de actuele wisselkoers in andere valuta te betalen en pinnen. Dit soort apps zijn bijvoorbeeld in trek bij mensen die vaak naar het buitenland reizen.

Klanten van Revolut kunnen vanaf vandaag ook bitcoins, ethers en litecoins via de app kopen, bewaren en weer verkopen. Voor elke transactie rekent de app een percentage van 1,5 procent van de overboeking. Volgens Revolut staan de digitale munten direct na de aanschaf op je account.

"We maken cryptocurrencies voor iedereen toegankelijk", zegt Nikolay Storonsky, oprichter en ceo van Revolut. "De mogelijkheid om cryptomunten te kopen stond met stip op nummer één van de meest gewilde features. Daarom hebben we geluisterd en actie ondernomen."

Miljoen gebruikers

Storonsky denkt dat het niet lang meer duurt voordat cryptocurrencies een belangrijk onderdeel van het internationale betaalverkeer worden. Tegen TechCrunch zegt hij dat Revolut-gebruikers tijdens de testperiode van een week voor meer dan 1 miljoen dollar aan cryptocurrencies hebben verhandeld. Deze week ging bitcoin door de magische grens van 10.000 euro. Inmiddels tikt de koers bijna de 11.000 euro aan. Een maand geleden stond de koers nog 'maar' op 5000 euro.

​Revolut is met meer dan een miljoen gebruikers in Europa één van de concurrenten van het Nederlandse Bunq, dat zichzelf ook als een 'nieuwe bank' neerzet. Bunq heeft echter meerdere keren laten weten vooralsnog geen cryptocurrencies aan hun app toe te voegen.

De app van Revolut is, net als die van Bunq, gratis te gebruiken, maar voor sommige features moet je betalen. Het premium-abonnement van Revolut kost 8 euro per maand en laat je onder andere meerdere betaalkaarten bestellen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van