Ga naar de inhoud
Tech

Nederlandse game Hidden Folks haalt Apple-jaarlijst beste apps

Apple heeft de lijst met beste apps, games, films en muziek van het afgelopen jaar bekendgemaakt. Er zit ook een Nederlandse game tussen.

De Nederlandse app Hidden Folks werd door Apple bestempeld als beste iPad-game van het jaar. Het spel, waarin je op zoek moet naar verstopte poppetjes en objecten op grote getekende zoekplaten, werd gemaakt door Adriaan de Jongh en Sylvain Tegroeg.

De beste iPhone-app van het jaar is volgens Apple de meditatie-app Calm. Op de iPad werd Affinity Photo aangewezen als beste app. Daarmee kunnen gebruikers op professionele wijze foto's bewerken. De beste iPhone-game van 2017 is Splitter Critters. Spelers vegen over het scherm om buitenaardse wezentjes naar hun ruimteschip te leiden.

De beste Mac-app is eveneens een fotobewerkingsprogramma, namelijk Lightroom-concurrent Aurora HDR 2018. De beste game op de Mac van afgelopen jaar is het kleurrijke puzzelspel The Witness. Die verscheen al eerder voor PS4 en Windows en is ook volgens ons een absolute aanrader.

Meest gedownload

Apple liet ook weten welke apps het vaakst werden gedownload uit de App Store. WhatsApp was daarbij de populairste gratis app op de iPhone. Betaald was dat Baby Monitor 3G, een app waarmee je een (overige) iPhone of iPad kunt gebruiken als babyfoon. Super Mario Run was de populairste gratis game op iPhone en iPad. De meest gedownloade betaalde game op de iPhone was RollerCoaster Tycoon Classic. Op de iPad was dat Minecraft.

De best verkochte film op iTunes was Moana (in Nederland uitgegeven als Vaiana). Game of Thrones seizoen 7 verkocht als serie het best.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl