Tech

Amazon Echo-speakers nu ook beschikbaar in Nederland

11 december 2017 11:17 Aangepast: 26 april 2018 17:06

De Duitse webwinkel van Amazon levert de Echo-speakers vanaf nu ook in Nederland. Het gaat om de 'International Version' van de slimme speaker.

Het is een stuk gemakkelijker geworden om in Nederland aan een Amazon Echo te komen. Via de Duitse versie van Amazons webwinkel wordt de speaker in de Benelux geleverd. Het gaat om drie versies: de Echo Dot (59,99 euro), de Echo (99,99 euro) en de Echo Plus (149,99 euro).

Bij alle modellen betreft het de 'International Version'. Deze versies zijn in vergelijking met de Amerikaanse variant van enkele functies gestript. Zo kun je er geen muziek mee afspelen via Spotify. Ook is het niet mogelijk om boodschappen via de speaker te bestellen.

De Echo bedien je met spraak, maar de speakers ondersteunen nog geen Nederlands. Je zult er dus Engels tegen moeten praten om bijvoorbeeld het weerbericht op te vragen of een agenda-afspraak te maken. De Amazon Echo verscheen in 2014, maar was voorheen niet te koop in Nederland.

Amazon lanceerde in september een nieuwe reeks speakers, waaronder de Echo Plus. Deze duurste versie zou beter klinken dankzij Dolby Audio. Daarnaast is het een hub voor smarthome-producten, zoals lampen, sloten en thermostaten. Naast wifi en bluetooth ondersteunt de hub ook zigbee-netwerken, zoals die van Philips Hue en Ikea's slimme lampen.

Muziekdienst

Afgelopen week maakte Amazon zijn muziekdienst Amazon Music Unlimited beschikbaar in Nederland. Een abonnement kost 10 euro per maand en biedt toegang tot ruim 40 miljoen liedjes. Een familie-abonnement kost 14,99 euro per maand en is met zes personen tegelijk te gebruiken.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van