Tech

Oudere Android-smartphones krijgen Google Assistant

14 december 2017 12:21 Aangepast: 26 april 2018 17:06

Google Assistant komt ook beschikbaar voor oudere Android-tablets en -smartphones maar in Nederland blijft het wachten op de stemassistent.

De slimme stemassistent Google Assistant is al een tijdje in een aantal talen beschikbaar op smartphones, slimme luidsprekers en wearables, mits deze op minimaal Android 6.0 Marshmallow draaien. 

Google kondigt nu aan dat Google Assistant ook op oudere versies van het besturingssysteem zal draaien. In de komende weken begint de uitrol van Google Assistant op apparaten die op de Engelse taal staan ingesteld in de VS, het Verenigd Koninkrijk, India, Australië, Canada en in het Spaans in de VS, Mexico en Spanje. De Assistant komt ook naar Italië, Japan, Duitsland, Brazilië en Korea. 

Nederland staat niet in het lijstje omdat de Google Assistant in het Nederlands überhaupt nog niet beschikbaar is. De slimme luidspreker Google Home is daarom ook nog niet verkrijgbaar in Nederland. De Nederlandse Google Assistant zit er wel aan te komen want Google had onlangs een vacature voor een 'Nederlandse Stem'.

 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van