Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

YouTube-gids voor geeks

19 december 2017 16:31 Aangepast: 26 april 2018 17:06

Welke YouTubers, vloggers, nerds en techreviewers volgen we zelf? Erwin zet ze op een rij.

Het tofste YouTube-kanaal is dat van ons, dat begrijp je natuurlijk wel. Bright TV is het honk van David met de Uitpakparty, Merijn met de Uitlegparty, mijn Smart Home, de repo’s van Miriam en nog veel meer. Maar er zijn meer tech-kanalen die de moeite van het subscriben waard zijn.

Asap Science :: Fijne infographic-animaties over allerlei wetenschappelijke onderwerpen; van wat er met je gebeurt als je stopt met roken tot de vraag of de Jedi kunnen bestaan.

Austin Evans :: Aantrekkelijk aan Evans is dat zijn tech reviews (circa 3 per week) gemiddeld genomen iets korter zijn maar niet minder informatief. Hij praat gewoon wat sneller.

Binging with Babish :: Andrew Rea is niet echt een techie maar wel een nerd die gerechten uit films en series namaakt in zijn keuken. Wij zijn geen foodies maar vanwege zijn droge humor en smaakvolle vlogstijl kijken we deze trouw.

Casey Neistat :: YouTube-superster die dit jaar te gast was op Bright Day. Zijn vlogs zijn beter dan zijn tech reviews, maar hij heeft een aanstekelijke tik voor camera's, drones en elektrische skateboards.

Colin Furze :: 'British garage inventor' Furze, vorig jaar op Bright Day, is prettig gestoord en klust van alles in elkaar in zijn schuur. Van een fiets die hij van een jet-motor voorziet tot een enorm AT-AT schaalmodel. En vuurwerk. Hij maakt het allerliefst vuurwerkvideo's.

iJustine :: Justine Ezarik (headerafbeelding) maakt al sinds 2006 video's voor YouTube, waaronder tech reviews. Ze is een van de weinige vrouwen die dat ons inziens goed en regelmatig doet. Ze houdt er een openhartige, vloggy stijl op na en is nogal een Apple-fangirl. Zo maakte ze over de iPhone X liefst tien video's.

Jonathan Morrison :: Een tech reviewer met fijne buyer’s guides die oog heeft voor hoe zijn video's eruit zien. Morrison lag een jaar geleden wat onder vuur toen hij gesponsorde video’s ging maken, maar dat is inmiddels voor meer YouTubers de praktijk.

Kurzgesagt :: Hoge kwaliteit explainer-animaties in een kenmerkende grafische stijl en fijne voice-over. Philipp Dettmer en co. uit München presenteert gemiddeld één video per week.

MKBHD :: Marques Brownlee is in korte tijd uitgegroeid tot een van de beste tech reviewers op YouTube. De productiekwaliteit van zijn video's is hoog (hij gebruikt oa een Red 8K-camera) en zijn recensies zijn kundig en lekker laidback.

Nerdwriter :: Evan Pushak maakt gemiddeld drie video-essays per maand over diverse onderwerpen. Vooral die over film zijn om te smullen. Erg fijne vertelstem.

Strange Parts :: De sympathieke Amerikaan Scotty Allen woont in Shenzhen en maakte begin dit jaar naam met een docu-video over hoe hij met losse onderdelen zijn eigen iPhone bouwde. Sinds kort probeert hij vaker vlogs te maken. Kijken of dat lukt.

Supersaf :: Safwan Ahmedmia is de populairste tech reviewer uit Engeland. Hij vestigde zijn reputatie met video's waarin hij camera's van smartphones vergelijkt.

Tested :: Adam Savage, bekend van Mythbusters, beleeft in dit YouTube-kanaal zijn tweede jeugd. One Day Builds, maker-vids, replica's bouwen en Comic-Con-bezoekjes, heerlijk.

Simone Giertz :: De andere favoriete nerdette van Bright. Ook wel bekend als de 'Queen of Shitty Robots'. Oorspronkelijk uit Zweden, nu woonachtig in San Francisco. Tijdens Bright Day vertelde Giertz dat ze als eerste mens een tv-show vanuit de ruimte wil maken. 

Tom Scott :: De Alain de Botton van tech. Zijn onderhoudende explainer-video's over onderwerpen uit verschillende en dikwijls verrassende hoeken hebben dit jaar een enorme sprong gemaakt.

Unbox Therapy :: Lewis Hilsenteger heeft het idee van de Uitpakparty, door Bright eind 2005 bedacht trouwens, teruggebracht tot zijn essentie en voert die perfect uit. Een tafel, een gadget, een camera en een uitgesproken mening.

Vsauce :: Michael Stevens is de ideale natuurkundeleraar, al behandelt hij ook psychologische, wiskundige, politieke en technologische onderwerpen met zijn typische dictie. De drie Vsauce-kanalen bij elkaar tellen meer subscribers dan Nederland inwoners heeft.

Subscribe op het Bright-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore