Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Blendle laat je nu ook naar artikelen luisteren

11 januari 2018 02:00 Aangepast: 26 april 2018 16:35

Artikelen luisteren terwijl je in de auto zit of de afwas doet? Met behulp van Blendle Audio kan dat nu.

De nieuwe functionaliteit, die vanaf donderdag beschikbaar is in de Blendle-app op iOS en Android, begint met het weer en de laatste headlines en praat de gebruikers van Blendle Premium vervolgens in een kwartier bij.

"Voor elk stuk krijg je eerst te horen waar het stuk over gaat, en waarom het volgens ons het luisteren waard is", stelt Blendle. Als je niet geïnteresseerd bent in een kranten- of tijdschriftenartikel kun je doorswipen naar het volgende stuk. De artikelen worden voorgelezen door 'tien jonge talenten' van de Scholen voor Journalistiek in Nederland.

Blendle is van plan om de podcasts in de toekomst te personaliseren. Zo kun je de lengte van de podcast straks aanpassen op je reistijd en zal Blendle ook meer rekening gaan houden met je nieuwsvoorkeuren en interesses.

Podcast-makers

Volgens Blende-ceo Alexander Klöpping past Blendle Audio in een trend. Hij wijst erop dat ook kranten als NRC Handelsblad en de Volkskrant hun eigen podcasts zijn begonnen en dat in de VS inmiddels 15 procent van de bevolking wekelijks naar een podcast luistert. "Audio is hot", aldus Klöpping. 

Later zal Blendle Audio ook beschikbaar komen voor slimme speakers zoals de Amazon Echo en de Google Home. Bovendien wil het bedrijf podcastmakers de mogelijkheid gaan bieden om journalistieke uitzendingen te gaan aanbieden via zijn kiosk.

Volg Bright op CES 2018

Bright doet deze week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Onze video’s niet missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore