Ga naar de inhoud
Tech

Philips-hoofdband verbetert nachtrust met geluiden

Dankzij deze nieuwe hoofdband met sensoren zou je uitgeruster wakker worden. Hij helpt je met onhoorbare geluiden om langer in een diepe slaap te blijven.

De hele nacht liggen woelen is verleden tijd, als het aan Philips ligt. Met de SmartSleep-hoofdband zou je als een roosje moeten slapen. Hij houdt met sensoren in de gaten in welk slaapstadium je je bevindt. Als de hoofdband detecteert dat je in een te lichte slaap komt, stuurt hij geluidssignalen naar je hersenen, zonder dat je het zelf merkt. De signalen zijn net zacht genoeg dat je er zelf niet wakker van wordt, en net hard genoeg dat het effect heeft.

Volgens Philips haalde de SmartSleep bij tests goede resultaten. 70 procent van de mensen met een chronisch slaapgesprek die de hoofdband twee weken lang probeerden, voelden zich daarna minder vermoeid. In de bijkomende app wordt alle data van jouw nachtrust opgeslagen, waar je terug kan zien hoe goed je hebt geslapen. 

De SmartSleep-hoofdband is later dit jaar te koop, maar is prijzig. Philips heeft nog alleen de Amerikaanse prijs bekendgemaakt: 400 dollar.

Meer nieuwe gadgets voor betere nachtrust

Video's vanaf techbeurs CES 2018

Bright deed vorige week verslag van de grote techbeurs CES 2018 in Las Vegas. Bekijk onze video's op Facebook en op ons YouTube-kanaal.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl