Tech

Facebook op de schop: meer focus op vrienden

12 januari 2018 10:22 Aangepast: 26 april 2018 16:35

Facebook gaat dit jaar 'grootscheeps' veranderen, zegt Mark Zuckerberg. De nadruk komt op 'betekenisvolle sociale interacties'.

Zuckerberg wil zo voorkomen dat mensen enkel door het nieuwsoverzicht scrollen, waarvan critici stellen dat het verslavend werkt. Hij vindt dat de balans zoek is op Facebook door de enorme toename van 'publieke content', waarmee hij berichten van bedrijven, merken en media bedoelt. 

Effect op geluk en gezondheid

Voor de korte termijn betekent dat wel dat er minder tijd op Facebook zal worden doorgebracht. Maar op langere termijn zal zowel de gebruiker als het bedrijf erop vooruitgaan, zegt Zuckerberg. "Ik verwacht dat de tijd die je wel op Facebook spendeert, waardevoller zal zijn."

Vorige maand publiceerde Facebook een onderzoek waaruit bleek dat veel gebruik maken van Facebook niet gezond is. Elke dag facebooken zonder te reageren zou slecht zijn voor je humeur.

Andere focus

Zuckerberg zegt dat hij zijn team opdracht heeft gegeven de focus te verleggen. De gebruiker wordt niet meer direct geholpen om 'relevante content te vinden', maar om een 'betekenisvolle sociale wisselwerking' aan te gaan.

Like Bright.nl ook op Facebook

Meer uitlegvideo's? Subscribe op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van