Tech

Facebook belooft: Messenger wordt simpeler

17 januari 2018 12:35 Aangepast: 26 april 2018 16:35

Facebook Messenger is door alle nieuwe functies te rommelig geworden. Facebook belooft beterschap.

Facebook Messenger-hoofd David Marcus schrijft dat de chat-app 'te rommelig is geworden'. Volgens Marcus komt dat door het twee jaar lang toevoegen van nieuwe functies. Sommigen werkten volgens hem goed, anderen niet. "Verwacht dat we dit jaar flink investeren in het versimpelen en stroomlijnen van Messenger", aldus Marcus.

Messenger was tot 2014 ingebouwd in de Facebook-app. Maar ook die app werd steeds voller en dus kreeg Messenger een losse app. Ook Messenger werd steeds verder uitgebreid. Met een Stories-functie, ingebouwde spelletjes, een belfunctie, stickers en speciale emoji. Kortom: een rommeltje.

Marcus belooft dit jaar veel meer in te zetten op 'visual messaging'. Onder visuele berichtgeving vallen volgens Marcus dingen als foto's, video's, maar ook stickers, emoji en gifjes. Die zaken worden steeds belangrijker in communicatie en volgens Marcus is er geen weg meer terug.

Klantenservice-kanaal

Ook krijgen bedrijven nog meer mogelijkheden om van Messenger een echt kanaal voor klantenservice te maken. Bedrijven kunnen Messenger al steeds meer gebruiken om contact met klanten te onderhouden. Zo kunnen KLM-passagiers sinds 2016 hun instapkaart via Messenger krijgen, en via de app vluchten omboeken. Volgens Facebook geeft meer dan de helft van de mensen de voorkeur aan chatten met klantenservice, dan bellen.

Facebook Messenger heeft wereldwijd 1,3 miljard actieve gebruikers.

Lees ook:

Commentaar: de nieuwe truc van Facebook om meer geld te verdienen

Virus dat cryptomunten genereert verspreid via Facebook Messenger

Like Bright op Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van