Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Apple zwicht voor Trump en creëert 20.000 extra banen in VS

18 januari 2018 11:12 Aangepast: 26 april 2018 16:35

Apple investeert de komende 5 jaar 30 miljard dollar in de Amerikaanse economie. Het bouwt een tweede campus.

Met deze investeringen komt het 'de belofte na om de Amerikaanse economie te steunen', zo staat in een persbericht. Het bedrijf komt daarmee tegemoet aan de grote wens van president Donald Trump met zijn 'Buy American, Hire American'-politiek.

Banen

Trump riep Apple twee jaar geleden al op om de productie van China naar de VS te verplaatsen. Banen creëren in de VS werd een speerpunt van zijn campagne. Afgelopen zomer zei hij overigens dat Apple hier gehoor aan zou geven en drie nieuwe fabrieken in de VS zou bouwen.

Volgens Apple zorgt het nu al voor twee miljoen banen in de VS. De banen die het wil creëren, zijn in de productie van Apple-producten en voor het runnen van datacentra.

De nieuwe campus wordt een centrum voor klantenservice. In totaal wil het bedrijf de komende vijf jaar 350 miljard dollar (287 miljard euro) bijdragen aan de Amerikaanse economie.

Belasting betalen

Apple betaalt daarnaast eenmalig 38 miljard dollar (ruim 31 miljard euro) belasting over winst die in het buitenland is gestald. Voorheen moesten bedrijven die geld uit het buitenland wilden terughalen naar de VS 35 procent betalen, waardoor sommigen uitweken naar belastingparadijzen, maar dat is nu 21 procent geworden.  

Ceo Tim Cook lichtte de ontwikkelingen van Apple toe in een interview met ABC News.

De nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore