Tech

Praten tegen Amazon Alexa nu op meeste Android-telefoons

22 januari 2018 11:58 Aangepast: 26 april 2018 16:04

Amazon integreert zijn spraakassistent Alexa in de Alexa-app op veel Android-smartphones.

De virtuele assistenten van Google en Apple kan bijna iedereen met een Android-toestel of iPhone activeren door 'Ok Google' en 'Hey Siri' te zeggen. Dat was niet mogelijk met Amazons assistent Alexa. Maar enkele smartphone-modellen, zoals de HTC U11, Huawei Mate 9 en Motorola Moto X4, ondersteunden Alexa.

Amazon brengt nu de automatische activatie van Alexa naar veel meer Android-toestellen. Amazon rolt in de komende dagen een update van zijn Alexa-app uit die het mogelijk maakt om op je Android-toestel commando's te geven zoals 'Alexa, turn of all the lights'. Dat lieten we al zien in de uitpakparty van de Amazon Echo Plus. De iOS-versie volgt later, maar het is nog niet bekend wanneer.

Minder bruikbaar dan Siri

Er is een groot verschil tussen het Alexa-gebruik op een Echo-luidspreker en op de smartphone. De app ondersteunt niet het zogeheten Alexa 'Wake Word'. Je kunt dus niet 'Alexa' tegen je smartphone zeggen om een vraag te stellen. Je moet de app openen en dan zal je een blauw Alexa-cirkeltje in je app zien. Die moet je aanraken om Alexa te activeren. Dat maakt Alexa op je smartphone op dit moment minder praktisch dan Siri of Google Assistant

Bekijk ook onze review van de Amazon Echo Plus:

Livestream: tech-trends van 2018

Dinsdagavond houden we een livestream waarin we je bijpraten over de belangrijkste tech-trends van het jaar. Ook alles op gebied van smart home en virtuele assistenten komt aan bod. Stuur ons alvast je vragen over deze onderwerpen. Dat kan naar redactie@bright.nl. Ook kan je je vragen stellen op Twitter via @bright of Facebook Messenger. Tijdens de livestream kun je ons op Facebook ook bestoken met vragen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore