Tech

ProRail wil treinsurfers sneller van YouTube af

22 januari 2018 14:09 Aangepast: 26 april 2018 16:04
Levensgevaarlijk: treinsurfen. (archieffoto)

Spoorwegbeheerder ProRail heeft YouTube opgeroepen om video's van vloggers die de wet overtreden op en om het spoor, sneller te verwijderen.

De aantijging van ProRail komt nadat er dit weekend wederom een vlogger werd betrapt bij het 'treinsurfen': het vastklampen aan de zijkant van een rijdende trein. Toen hij hierop werd aangesproken door de zogeheten 'incidentenbestrijder' van ProRail, zou hij hebben gereageerd met de opmerking 'Doe maar lekker weer aangifte'. Eerder was deze vlogger uit een rijdende trein gesprongen voor een video.

Volgens ProRail ligt de oplossing deels bij het sneller verwijderen van deze video's. De video's van sommige treinsurfers blijven dagenlang online staan, wat kan zorgen 'voor kopieergedrag van waaghals tot waaghals', aldus ProRail.

Inbreuk

Een woordvoerder van Google laat aan Nu.nl weten dat de video’s inderdaad inbreuk maken op het beleid. "We doen hard ons best om video's die dit beleid schenden te verwijderen." De controle van YouTube op de video's die op het platform verschijnen, ligt de afgelopen maanden onder een vergrootglas. Eerder haakten adverteerders af nadat hun reclame's bij gewelddadige of racistische video's verschenen. 

Aangifte

ProRail laat weten dat het altijd aangifte doet bij de overtreding van de wet. Bij deze treinsurfer is dat niet anders.

Livestream: tech-trends van 2018

Alles over slimme assistenten en smart home: kijk dinsdag 23 januari om 20:30 naar onze livestream over de tech-trends van dit jaar. Stuur ons alvast je vragen. Dat kan naar redactie@bright.nl, via @bright op Twitter of onze Facebook-pagina.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore