Tech

Apple lanceert HomePod op 9 februari in eerste landen

23 januari 2018 16:11 Aangepast: 26 april 2018 16:04

Apple brengt zijn slimme speaker HomePod op 9 februari in de VS, het Verenigd Koninkrijk en Australië op de markt.

Apple heeft vandaag bekendgemaakt dat zijn slimme speaker HomePod vanaf 9 februari te koop is in de eerste drie landen: Amerika, Australië en het Verenigd Koninkrijk. In de VS kost de luidspreker 349 dollar. Vooruitbestellen kan in de drie landen vanaf 26 januari. Later dit voorjaar volgt de introductie in Duitsland en Frankrijk. Wanneer de HomePod in Nederland verschijnt, is nog niet bekend.

De HomePod is met de spraakgestuurde assistent Siri te bedienen en werkt samen met Apple Music. De speaker ondersteunt nog geen andere muziekdiensten, zoals Spotify. Gebruikers kunnen met Siri aan de HomePod vragen om muziek of podcasts af te spelen, of het nieuws, verkeersinformatie of het weerbericht voor te lezen. Ook zijn apparaten die het Apple-systeem HomeKit ondersteunen pratend tegen de HomePod te bedienen.

Appje sturen door te praten

Apps die met Siri samenwerken zijn volgens Apple ook in combinatie met de HomePod te gebruiken. Zo is het mogelijk om een WhatsApp-berichtje te sturen door tegen de speaker te praten.

Later dit jaar krijgt de HomePod een software-update, die het afspelen van muziek op meerdere HomePods in verschillende kamers tegelijk mogelijk maakt. Voor deze functie is AirPlay 2 nodig, dat door Apple in een update van iOS 11 wordt toegevoegd.

Google Home en Amazon Echo

De HomePod zou eerst in december op de markt komen, maar de introductie werd uitgesteld. Met de HomePod gaat Apple de strijd aan met Google en Amazon, die vooral in de VS al veel slimme speakers met ingebouwde spraakassistenten verkopen. Amazons Echo-speakers zijn sinds december 2017 ook in Nederland verkrijgbaar. De Amazon-speakers kosten tussen 60 en 150 euro. De Google Home-speakers zijn nog niet officieel in ons land te koop. 

Lees ook: Hoe slim is Apple's smarthome-strategie?

Bright was in juni 2017 bij de aankondiging van de HomePod:

Subscribe op ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore