Tech

Dit is de nieuwe opvouwbare drone van DJI: Mavic Air

23 januari 2018 17:00 Aangepast: 26 april 2018 16:04

DJI heeft een compacte, opvouwbare drone met 4K-camera onthuld. Hij kost 849 euro.

Wat vooral opvalt aan de nieuwe drone van DJI is het formaat: als je de drone opvouwt, heeft hij het formaat van een smartphone. De Mavic Air is opgevouwen twee keer zo klein als voorganger Mavic Pro. De nieuwe drone kan 21 minuten in de lucht blijven voordat hij weer moet worden opgeladen - volgens DJI is dat een record voor zo’n kleine drone. De Mavic Air heeft een maximumsnelheid van 68 km/u.

De drone heeft een 4K-camera en een 3-assen gimbal aan boord. Hij maakt 4K-video’s met 30 frames per seconde. Ook stelt de drone je in staat om 32-megapixel panoramashots te schieten: dat doet de Mavic Air door binnen acht seconden 25 foto’s aan elkaar te plakken.

Tot 4 kilometer afstand

Dankzij de antenne die signalen uit alle richtingen kan ontvangen, kun je de drone tot op 4 kilometer afstand besturen. De prijs van de drone, waarvan gisteren al de eerste details uitlekten, zal in Nederland 849 euro bedragen.

DJI is veruit grootste drone-merk

Het Chinese DJI is de marktleider onder de drone-fabrikanten. Het bedrijf heeft ruim 70 procent marktaandeel op de wereldwijde dronemarkt en dat aandeel neemt nog steeds toe.

Eerder deze maand maakte concurrent GoPro bekend te stoppen met het maken van drones. De fabrikant kon met zijn Karma-drone de concurrentiestrijd met DJI niet volhouden.

Bekijk onze videoreview van de Mavic Pro uit 2017:

Kijk ook ons interview met DJI's hoofd communicatie Kevin On:

Subscribe op ons YouTube-kanaal voor meer video's over drones.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore