Tech

Google Assistant heeft stemherkenning voor Netflix-profielen

24 januari 2018 12:58 Aangepast: 26 april 2018 16:04

Google Assistant weet nu dankzij stemherkenning welke Netflix-gebruiker iets wil kijken en wisselt dan van profiel.

Google Assistant heeft al langer stemherkenning om verschillende gebruikers bijvoorbeeld hun eigen kalender-informatie te geven. De slimme assistent herkent de gebruiker met de functie Voice Match aan zijn stem en zorgt ervoor dat hij niet de informatie van bijvoorbeeld zijn partner te horen krijgt.

Die functie werkt nu ook met Netflix, meldt Android Police. Gebruikers kunnen nu hun Voice Match koppelen aan hun Netflix-profiel. Als zij dan aan bijvoorbeeld hun Google Home-speaker vragen om Star Trek op hun Netflix af te spelen, gaat dat verder vanaf hun profiel, ook al keek een andere gebruiker net nog Orange is the New Black.

Om de functie goed te laten werken moet een Voice Match-profiel worden gekoppeld aan elk Netflix-profiel. De functie zit in de Google Home-app, onder 'More Settings' en dan onder het kopje 'Videos and Photos'. Daar zit onder de app Netflix de nieuwe optie 'Manage Profiles', waar de profielen aan elkaar kunnen worden gekoppeld.

Binnenkort in het Nederlands 

Voice Match werkt vooralsnog alleen op Google Home-speakers. Die zijn in Nederland officieel nog niet te koop en spreken nog geen Nederlands. De speakers zijn echter al wel in het buitenland te krijgen. Later dit jaar wordt Nederlandse ondersteuning in Google Assistant verwacht

Bekijk ook onze videoreview van de Google Home uit 2017.

Lees ook

Slimme speakers verkopen als warme broodjes in VS

Hoe slim is de smarthome-strategie van Apple?

Download de nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van