Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

Chatapp Die With Me werkt alleen met bijna lege accu

24 januari 2018 15:20 Aangepast: 26 april 2018 16:04

Het is doodeng als de batterij van je telefoon of tablet bijna leeg is. Met deze nieuwe app deel je het leed.

Er bestaat een speciaal soort angst die toeslaat als de batterij van je telefoon bijna leeg is zonder stopcontact in de buurt. Je kan dan een paar dingen doen: gewoon doorgaan met waar je mee bezig was tot je telefoon uitvalt, je telefoon wegstoppen en hopen op een stopcontact of het lot onder ogen zien en de angst delen. 

Die With Me is een app van Belgische kunstenaar Dries Depoorter en Canadese ontwikkelaar David Surprenant. De app werkt alleen als je 5 procent of minder batterijduur over hebt. Op dat moment is de paniek waarschijnlijk al omgeslagen in een gelaten acceptatie van het lot, en dat geldt voor iedereen in de app.

Als je de app namelijk opent met weinig batterijduur, kom je in één grote chatroom terecht. Iedereen is bijna door zijn batterij heen, hoe ver precies zie je in het percentage naast de namen van de andere chatters. Zo kom je er achter dat je gelukkig niet de enige bent die bijna niet meer bereikbaar is en is er weer licht aan het einde van de tunnel. Dat is de vrij bizarre insteek, althans.

Lees hier ook ons interview met Dries Depoorter, over zijn opvallende installaties met als onderwerpen privacy, online identiteit en surveillance.

Download Die With Me voor Android of voor iOS (0,99 euro)

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van