Tech

iOS 11.3 krijgt batterij-opties tegen vertraging

24 januari 2018 20:01 Aangepast: 26 april 2018 16:04

Met de volgende update van iOS 11 kunnen gebruikers zelf bepalen of hun iPhone met oudere batterij trager wordt of niet.

Update: iOS 11.3 is nu verschenen

Dat meldt Apple in de details van iOS 11.3, dat in de lente verschijnt. iOS 11.3 krijgt onder meer nieuwe batterijfuncties. iPhones laten voortaan zien hoe de gezondheid van de batterij is, en of die vervangen moet worden. Ook laat de iPhone voortaan zien of de vertragingsfunctie is ingeschakeld, gebruikers kunnen er straks voor kiezen die weer uit te zetten.

Apple beloofde eerder al met zulke functies te komen, nadat het bedrijf toegaf oudere iPhones te vertragen. iPhones met een oudere accu hebben een lagere pieksnelheid, om te voorkomen dat ze bij zware belasting met bijna lege accu niet plots uitvallen. Straks kunnen gebruikers ervoor kiezen om die functie uit te schakelen. Apple biedt daarnaast dit hele jaar fors goedkopere vervangingen van iPhone-accu's aan.
Is jouw iPhone-batterij toe aan vervanging? Check het zo

Betere augmented reality

De nieuwe batterijfuncties worden in een latere bètaversie van iOS 11.3 toegevoegd, waardoor zelfs bètatesters de functies nog niet kunnen gebruiken. Wel krijgt iOS 11.3 nog een aantal nieuwe functies. Zo krijgt ARKit een update. Dat is de iOS-technologie achter augmented reality-apps die bijvoorbeeld virtuele objecten in de echte ruimte plaatsen. Het platform is nu vooral goed in het herkennen en gebruiken van horizontale vlakken zoals tafels en vloeren. Straks komen daar ook verticale vlakken bij.

Nieuwe Animoji

Ook komen er meer Animoji bij in iOS 11.3. Die 3D-emoji doen het gezicht van bezitters van de iPhone X precies na. Straks zijn er een totaal van zestien Animoji: nieuw zijn onder meer de beer, de draak en het skelet.

iOS krijgt daarnaast ondersteuning voor de techniek Advanced Mobile Location (AML). Daarbij kan de locatie van de gebruiker worden doorgestuurd naar hulpdiensten wanneer 112 wordt gebeld. In Nederland is de technologie nog niet beschikbaar, in steeds meer Europese landen wel.

AirPlay 2

Tot slot wordt er een nieuwe versie van AirPlay uitgerold: AirPlay 2. Deze software ondersteunt nu ook multi-room playback. Dat betekent dat je meerdere speakers en AppleTV's met je iPhone kan aansturen en tegelijkertijd kan laten spelen.

De nieuwe slimme speaker van Apple, de HomePod, zal bij de launch in februari nog niet over multi-room playback beschikken. Dat komt doordat de iOS 11.3-update dan nog niet beschikbaar is. Waarschijnlijk volgt de multi-room audio voor de HomePod ook via de iOS-update. 

Download de nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore