Tech

Einde van smartwatch Pebble iets opgeschoven

25 januari 2018 14:09 Aangepast: 26 april 2018 16:04

De allereerste smartwatch, de Pebble, nadert het einde: juni 2018.

Fitbit draait Pebble iets later de nek om dan het in eerste instantie van plan was. Het fitnesshorlogemerk kocht in 2016 voor 23 miljoen dollar de smartwatchproducent Pebble, maar liet toen al weten geen plannen te hebben om nieuwe horloges onder die naam op de markt te brengen. Daar bovenop zal Fitbit de Pebbles die op dit moment al bij gebruikers zijn uitkleden qua functionaliteit.

Geen mails meer versturen

Zo zal stemherkenning worden uitgeschakeld en kunnen gebruikers geen e-mails of sms'jes meer sturen. Ook worden de Pebble-apps op Android en iOS niet meer up to date gehouden. Dit zou in eerste instantie al vanaf 1 januari 2018 zijn, maar nu is dat een half jaar opgeschoven naar 30 juni 2018, laat Fitbit weten. De klok en de notificaties blijven wel gewoon werken.

Bij de overname ging een groot gedeelte van het personeel van Pebble over in Fitbit, om daar aan de software en hardware te sleutelen.

Korting op eigen smartwatch

Inmiddels heeft Fitbit zijn eigen smartwatch op de markt gebracht: Fitbit Ionic. Om Pebble-fans over te laten stappen, geeft het bedrijf hen 50 dollar korting op de Ionic.

Download de nieuwe Bright-app

De Bright-app heeft een update gekregen. Download hem voor iOS of Android

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van