Tech

'Google Assistant spreekt nog dit jaar Nederlands'

25 januari 2018 14:48 Aangepast: 26 april 2018 16:04

De slimme assistent van Google wordt nog dit jaar uitgerust met de Nederlandse taal. Dat blijkt uit uitspraken van Philips.

Slimme speakers zijn er al in alle soorten en maten, maar in Nederland heb je er niet veel aan. De twee populairste slimme speakers - Amazon Echo met spraakassistent Alexa en de Google Home met de Google Assistant - spreken nog geen Nederlands.

Daar gaat in de tweede helft van dit jaar verandering in komen. De tv-afdeling van Philips heeft namelijk laten weten dat de ingebouwde Google Assistant in hun tv's vanaf de tweede helft van 2018 ook Nederlands spreekt. "Google heeft ons verteld dat die nieuwe talen dit jaar worden ondersteund", zegt een woordvoerder van Philips tegen Nu.nl.

Vacature

Google laat weten dat er hard wordt gewerkt aan de Nederlandse versie, maar dat er nog geen lanceringsdatum is. Eerder werd al duidelijk dat er werk werd gemaakt van de Nederlandse slimme assistent van Google: in september plaatste een Google-medewerker een vacature online voor een schrijver 'voor de persoonlijkheid van de Google Assistent in het Nederlands'.

Meer weten over slimme assistenten en speakers? Bekijk onze video.

Abonneer je gratis op het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van