Tech

Voor 320 miljoen aan cryptomunten gestolen bij Japanse beurs

26 januari 2018 19:47 Aangepast: 26 april 2018 16:04

Bij de Japanse cryptobeurs Coincheck zijn 500 miljoen NEM-cryptomunten gestolen. Ze waren samen zo'n 320 miljoen euro waard.

Een van de grootste cryptobeurzen in Japan, Coincheck, is 500 miljoen NEM-munten kwijtgeraakt. De cryptomunten, ter waarde van een slordige 320 miljoen euro, zijn vanaf het platform op illegale manier naar een andere plek gestuurd. Het handelsplatform heeft geen idee hoe de miljoenen munten konden verdwijnen. Een van de oprichters van Coincheck benadrukt dat het bedrijf er alles aan doet om de bezittingen van hun gebruikers veilig te stellen, meldt persbureau Bloomberg.

Koers NEM crasht

Toen het platform door had dat de 500 miljoen munten waren verdwenen, werd de handel voor een groot deel stilgelegd. Om veiligheidsredenen was het niet meer mogelijk om via het platform tegoeden op te nemen of geld in NEM-munten te steken. Het was alleen nog mogelijk om in bitcoin te handelen. De NEM verloor daarop ongeveer een vijfde van zijn waarde.

Mega-diefstal

Het verdwijnen van de miljoenen munten gaat waarschijnlijk de boeken in als een van de grootste verliezen of diefstallen van cryptovaluta sinds de bitcoin in 2009 op de markt kwam. Een andere in het oog springende was de hack op bitcoinbeurs Mt. Gox in 2014. Daarbij werden bijna 745.000 bitcoins buitgemaakt. Afgelopen jaar werden een Zuid-Koreaanse cryptocurrencybeurs (Youbit) en een Slovenische beurs (NiceHash) gehackt. 

Meer over cryptomunten:

Bekentenissen van een bijna-bitcoin-miljonair

​9 belangrijke vragen over bitcoin en altcoins

Dit zijn de 12 beste cryptomunten van 2018

Zo sla je bitcoins en andere cryptomunten veilig op

Volg het Bright Youtube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van