Tech

Mogelijk compensatie voor vervanging iPhone-accu

07 februari 2018 11:37 Aangepast: 07 februari 2018 11:37

Apple overweegt om klanten te compenseren die de verouderde accu van hun iPhone vorig jaar voor de volle prijs hebben vervangen.

Apple gaf eind 2017 toe dat het de maximumsnelheid van iPhones met een versleten batterij omlaag schroeft. Dat gebeurde echter al het hele jaar en veel klanten waren niet blij dat het bedrijf zo laat pas openheid gaf. Om de situatie te sussen biedt Apple dit hele jaar goedkopere vervanging van iPhone-batterijen aan: geen 89 maar 29 euro.

Maar wat als je je versleten iPhone-batterij al hebt laten vervangen voordat Apple met die actie kwam? Dan kun je misschien compensatie krijgen. Apple zegt in reactie op vragen van een Amerikaanse senator. "Ja, we onderzoeken dit en zullen u op de hoogte houden", zegt Apple op de vraag of klanten die hun batterij voor de volle prijs hebben vervangen, hun geld terug kunnen krijgen.

Nieuw batterijscherm

Intussen is gisteren de nieuwste bètaversie van iOS 11.3 aan ontwikkelaars vrijgegeven. Die nieuwe versie bevat voor het eerst het uitgebreide batterijscherm. In dat scherm kunnen gebruikers aan een percentage zien hoe de gezondheid van hun batterij er voor staat. Als die slecht is, wordt de piekbelasting van de iPhone verlaagd, maar gebruikers kunnen dat vanaf iOS 11.3 ook weer uitschakelen.

Nieuwe iPhones 8, 8 Plus en X hebben volgens Apple hardware-verbeteringen waardoor de vertraging daar mogelijk niet nodig is. De toestellen kunnen de prestaties beter beheren en kunnen een onverwachte uitval van het toestel beter anticiperen. Daarmee is nog niet zeker dat de nieuwste iPhones op termijn ook niet vertraagd worden, maar de kans lijkt wel kleiner.

Zo check je of je iPhone-accu aan vervanging toe is

Meer over de iPhone X

Tweede indruk: de iPhone X na 7 weken

5 handige tips voor de iPhone X

Volg Bright op social media

Niks missen? Like ons op Facebook, volg ons op Twitter en subscribe op ons YouTube-kanaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van