Ga naar de inhoud
Tech

Dronegun haalt drones slim uit de lucht

Nu de politie afziet van drone-grijpende roofvogels, zijn deze droneguns een goed alternatief.

De meeste dronebezitters zijn voorzichtig, maar er zijn altijd types die toch bij een vliegveld in de buurt of over een grote groep mensen heen vliegen. Een Dronegun is een intelligente manier om drones veilig uit de lucht te halen. De naam suggereert dat de drone aan flarden geschoten wordt, maar zoveel spektakel komt er niet bij kijken.

De Dronegun kan bij een groot aantal drones de verbinding met de bestuurder in de weg zitten. Die reageren daardoor meestal door verticaal te landen of terug te gaan naar het startpunt. De videoverbinding met de drone wordt ook meteen afgesloten, waardoor de eigenaar niet meer kan zien wat de drone aan het doen is. 

Makkelijker opsporen

De Dronegun Tactical heeft een bereik van maximaal 1 kilometer en is zonder training te gebruiken. Omdat de drone heel blijft, kan deze achteraf onderzocht worden. Bij 'Return to Home' kan de piloot ook eenvoudig teruggevonden worden wat in gevaarlijke situaties zoals oorlogsgebieden, maar ook op het vliegveld handig is. Door de trekker over te halen worden een aantal radiofrequenties verstoord, waaronder de wifi-banden. Ook GPS en GloNASS zijn uit de lucht tijdens gebruik.

Na 30 minuten gebruik moet de accu vervangen worden. Voorlopig wordt de Dronegun alleen aan de overheid verkocht. Je irritante buurjongen die over de heg probeert te kijken, kun je dus nog niet aanpakken met dit apparaat. 

Lees ook:

Politie stopt met inzet roofvogels tegen drones

Video: vliegtuig vliegt vlak langs drone

Getest: drone vliegen met videobril DJI Goggles

Volg Bright op YouTube