Tech

Porsche en Fastned bouwen snelladers

07 maart 2018 08:46 Aangepast: 26 april 2018 15:02

Fastned is gestart met het opvoeren van zijn laadnetwerk. Ook Porsche gaat een netwerk van snelladers bouwen.

Fastned heeft voor alle bezitters van elektrische auto's in Nederland de keuze om over te stappen makkelijker gemaakt. Door de snelle laders onder de gele boogjes bij tankstations kun je inmiddels zelfs met de generatie elektrische auto's uit 2012 heel Nederland doorkomen zonder problemen. Enige probleem was dat snelladen bij Fastned met 50 kW kon, terwijl Tesla 145 kW de accu inpompt. Mocht je een Tesla Model S met de 100 kWu-accu hebben, dan heb je die bij een supercharger in ongeveer drie kwartier vol vanaf leeg. Bij Fastned deed je daar 2 uur over.

De Nederlanders hebben die achterstand inmiddels ingehaald. Bij De Watering aan de A8 bij Amsterdam is de eerste nieuwe snellader geplaatst die met maar liefst 350 kW kan laden. Theoretisch zou je dikke Tesla dus in 20 minuten van helemaal leeg naar helemaal vol moeten kunnen. Dat is helaas niet het geval, want zowel de auto als de lader moeten met deze topsnelheid overweg kunnen en op het moment zijn er nog geen auto's die dit aankunnen. Maar het kip-eiverhaal is vast opgelost: aan Fastned zal het niet liggen. 

Porsche

Ondertussen is ook Porsche begonnen met een laadnetwerk, omdat de elektrische Mission E eraan komt binnen twee jaar. Die auto kan alleen een succes worden als er net zo gemakkelijk mee geladen kan worden als met de Tesla's. De 400 stations die samen met Ford en Daimler gebouwd gaan worden hebben dan ook een 350 kW-laadaansluiting. Het valt te verwachten dat de Europese automakers dan ook met een hogere snelheid gaan laden dan de 145 kW die Tesla nu biedt. 

Onlangs testten we de nieuwe elektrische Opel Ampera E:

Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van