Ga naar de inhoud
Tech

Oplichting met nepmail iDeal die bitcoins belooft

Oplichters beloven je twee bitcoins in mails die van iDeal afkomstig lijken te zijn.

Heb je een e-mail ontvangen waarin staat dat je jaren geleden twee bitcoins hebt gekocht voor een paar tientjes? Trap er niet in: het is een mailtje van oplichters. In de e-mail, die afkomstig lijkt te zijn van betaalplatform iDeal, staat dat je in 2011 twee bitcoins voor 34,45 euro hebt gekocht. Deze bitcoins zouden nu bijna 20.000 euro waard zijn. Omdat je 'iDeal-account' - dat bestaat overigens niet - binnenkort wordt gesloten, vragen de oplichters of je de twee bitcoins nog wil ontvangen. Daarvoor hoef je je alleen even te registeren.

Crypto Soft

De link in de e-mail leidt naar een speciale pagina waar je zogenaamd jouw resterende bedrag aan bitcoins ziet. Daar vind je ook een knop om het geld op te nemen.  Die knop leidt weer naar de website van Crypto Soft, een website die duizenden dollars aan bitcoin belooft. Daarvoor hoef je 'maar' 250 dollar aan registratiegeld te betalen.

Je raadt het al: zodra je betaalt kun je fluiten naar al die duizenden dollars.  De website heeft via klusjeswebsite Fiverr zelfs acteurs ingehuurd om positieve verhalen over de dienst te vertellen. 

Te mooi om waar te zijn

Ook op Fraudehelpdesk zijn verschillende meldingen van gebruikers geplaatst die dezelfde e-mail hebben ontvangen. "Is een aanbieding te mooi om waar te zijn? Dan is dit meestal ook het geval", zo schrijft de organisatie. 

Lees ook:

Apple-oprichter Steve Wozniak slachtoffer van bitcoin-oplichting

Criminelen kidnappen crypto-miljonairs

Zo bewaar je bitcoins en andere cryptomunten veilig

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl