Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Tech

'Microsoft mist de boot met assistent Cortana'

09 maart 2018 11:40 Aangepast: 26 april 2018 15:02

Spraakassistent Cortana van Microsoft is al enkele jaren niet meer serieus geüpdatet of verder uitgerold.

Kritiek op de producten en diensten is Microsoft inmiddels wel gewend, maar deze week kwam de kritiek uit onverwachte hoek: van het fanboyplatform Windows Central. De site stelt dat Microsofts virtuele assistent Cortana al jaren niet serieus geüpdatet is en dat die updates bovendien alleen voor de Amerikaanse markt waren.

De Harman Kardon Invoke is momenteel de enige slimme speaker met Cortana. Ook is de assistent al lang niet meer uitgerold naar andere markten. "De laatste keer dat Cortana werd uitgerold in een nieuwe markt was 2015 en dat is onacceptabel", aldus Windows Central.

Daarnaast is de implementatie in Windows 10 knullig en is de assistent niet aan slimme apparaten in huis te koppelen, dat in tegenstelling tot de assistenten van Amazon, Google, Samsung en Apple.

Het begon veelbelovend

In 2014 werd er enthousiast gereageerd op de komst van Cortana. Het systeem had direct veel mogelijkheden en kwam terug in mooie concepten, zoals een transparante thermostaat. Daarna werd het betrekkelijk stil rondom de assistent. 

Bekijk ook onze video over de strijd tussen de virtuele assistenten:

Volg Bright op YouTube

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore