Tech

Zelfrijdende Uber-auto's van de weg na fataal ongeluk

19 maart 2018 19:00 Aangepast: 19 maart 2018 19:16

Uber heeft alle zelfrijdende auto's van de weg gehaald na een dodelijk ongeval in Arizona.

Een testauto reed in de stad Tempe zondagavond een wandelende vrouw aan, die in het ziekenhuis overleed aan haar verwondingen. Dat meldt Bloomberg. Een woordvoerder van Uber laat het persbureau weten dat de testauto's in Pittsburgh, San Francisco, Toronto en Phoenix en omgeving allemaal van de weg zijn gehaald, tot nader order. 

De vrouw stak net de weg over toen ze werd aangereden. De politie doet nog onderzoek en laat Bloomberg weten dat het alle medewerking van Uber krijgt. Het bedrijf tweet dat hun gedachten uitgaan naar de familie van het slachtoffer. 

Het is eerste ongeluk tussen een zelfrijdende Uber en een persoon. Wel zijn er eerder al problemen geweest met de zelfrijdende auto's. Zo reed een wagen in Californië door rood licht en in Arizona belandde een Uber op z'n kant toen het geen voorrang kreeg van een andere auto. 

Parcours

In Pittsburgh heeft het bedrijf een parcours gebouwd om zijn zelfrijdende auto te testen. Het gebied is 42 hectare groot en bevat containers die gebouwen moeten voorstellen en dummy's die plots de weg oversteken.

Tesla

Uber is niet het enige bedrijf waar de techniek van zelfrijdende auto's nog niet op rolletjes loopt. Zo is Tesla is mede schuldig aan het ongeluk met een Tesla in Florida waarbij de bestuurder om het leven kwam.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore