Tech

Apple Pay via omweg voor Bunq-klanten alweer teruggedraaid

21 maart 2018 14:33 Aangepast: 24 maart 2018 17:08

Apple Pay was even in Nederland te gebruiken voor klanten van Bunq. Maar de omweg die de bank bedacht had, is na enkele uren uit de app verwijderd.

Bunq maakt het nu in Spanje en Italië mogelijk voor zijn klanten om hun betaalpas te koppelen aan Apple Pay. Daar is de Apple-betaaldienst al beschikbaar, in Nederland nog niet. Met Apple Pay kun je contactloos betalen met een iPhone of Apple Watch.

Ook Nederlandse klanten die in de Bunq-app bij de regio-instellingen kozen voor Italië of Spanje, konden gebruikmaken van Apple Pay. "Tijdens het testen bleek dat Apple Pay ook in Nederlandse winkels werkt", zei Bunq-ceo Ali Niknam tegen De Telegraaf. De vreugde was echter van korte duur, want woensdagmiddag heeft Bunq de optie voor Nederlandse gebruikers alweer verwijderd. Nederlandse Bunq-klanten die Apple Pay via de omweg al hadden ingeschakeld, kunnen die vooralsnog blijven gebruiken. 

Op de vraag of de bank door Apple is teruggefloten, wil een woordvoerder van Bunq tegen Bright geen antwoord geven. "Voor vragen over Apple, verwijs ik graag naar Apple." Apple laat weten dat er nog niets bekend is over een mogelijke Nederlandse introductie van Apple Pay.

Eerder over Bunq:

Bunq komt boze klanten tegemoet

Bunq lanceert dienst om geld in te zamelen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van