Tech

Beelden fataal ongeluk zelfrijdende Uber vrijgegeven

22 maart 2018 09:33

De politie van Tempe in Arizona heeft de beelden vrijgegeven van de zelfrijdende Uber-auto die de dodelijke aanrijding met een voetganger filmde.

Bij het ongeluk kwam zondagnacht een 49-jarige voetganger om het leven. De vrouw stak net de weg over toen ze werd aangereden. De dodelijke aanrijding is niet te zien op de beelden. Wel is duidelijk dat de persoon die voor alle zekerheid achter het stuur zat, zijn ogen niet op de weg had gericht. De politie doet daar onderzoek naar. 

Het is het eerste ongeluk tussen een zelfrijdende Uber en een persoon. Wel zijn er eerder al problemen geweest met zelfrijdende auto's. Zo reed een wagen in Californië door rood licht en belandde in Arizona een Uber op zijn kant toen de wagen geen voorrang kreeg van een andere auto.

Alle tests opgeschort

Hartverscheurend, noemt Uber de videobeelden. "Onze gedachten zijn bij de nabestaanden van het slachtoffer." Het techbedrijf heeft voorlopig alle tests met zelfrijdende auto's opgeschort. 

Uber is niet het enige bedrijf waar de techniek van zelfrijdende auto's nog niet op rolletjes loopt. Zo werd Tesla mede schuldig bevonden aan het ongeluk met een Tesla in Florida waarbij de bestuurder om het leven kwam.

Zo werkt de technologie in zelfrijdende auto's die ongelukken moet voorkomen:

Volg het Bright YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore