Tech

'Spotify wordt beter voor gratis gebruikers'

18 april 2018 17:37 Aangepast: 26 april 2018 14:00

Spotify zou gratis gebruikers willen toestaan om in de apps specifieke nummers in playlists te kiezen.

Spotify zou werken aan veranderingen in zijn gratis versie. Gebruikers hebben screenshots gedeeld van aanpassingen in de Spotify-apps. Mogelijk worden de wijzigingen al getest, meldt The Verge. Eén van de grootste veranderingen is de mogelijkheid om in de mobiele apps in sommige afspeellijsten nummers naar keuze af te spelen.

Tot nu toe kunnen gratis Spotify-gebruikers op mobiele apparaten playlists alleen in de shuffle-modus spelen. Een apart nummer kiezen kan niet en afspelen op de originele volgorde kan ook niet. Maar in de nieuwe versie die een beperkt aantal gebruikers te zien krijgt, werken sommige afspeellijsten net als bij de betaalde versie van Spotify. Dus: afspelen op volgorde, of zelf een nummer naar keuze uit de lijst kiezen.

Miniatuurvoorbeeld

Nieuwe vormgeving

Playlists die zich voor gratis gebruikers 'ouderwets' gedragen hebben in de nieuwe vormgeving voortaan een blauw shuffle-logo. Ook de rest van de vormgeving is aangepakt. Afbeeldingen van een album of playlist worden voortaan beeldvullend getoond, zoals dat al bij sommige albums gebeurde.

De zoekpagina toont voortaan grote blokken met genres, zoals nieuwe muziek, hitlijsten, hiphop, pop of workout. De browse-knop is daarmee ook uit de onderste balk verdwenen. In de balk staan nu alleen nog knoppen voor thuis, zoeken, bibliotheek en een knop op naar Spotify Premium te upgraden.

Meer gratis dan betaalde gebruikers

Spotify draait immers nog altijd een beetje verlies op elke gratis gebruiker. Maar de meeste Spotify-gebruikers luisteren nog altijd gratis: 86 miljoen gebruikers betalen niet, 71 miljoen hebben een abonnement. Volgens Spotify blijft gratis luisteren echter de beste manier om gebruikers over te halen een abonnement te nemen.

In deze video vergelijken we Spotify, Tidal, Apple Music, Google Play Music, Juke en Deezer. Welke muziekdienst is de beste?

Geen video missen? Subscribe je op ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore