Tech

Elon Musk haalt Tesla en SpaceX van Facebook

23 maart 2018 18:27 Aangepast: 23 maart 2018 23:07

Elon Musk heeft de Facebook-pagina's van zijn bedrijven Tesla en SpaceX verwijderd in een reactie op de rel rond misbruik van gebruikersdata.

Er was maar een tweetje voor nodig, daarna waren de Facebookpagina's van SpaceX en Tesla verdwenen. Op Twitter werd CEO Elon Musk gevraagd om de pagina's te verwijderen. Hij gaf snel gehoor aan de oproep.

De afgelopen dagen was er ophef en woede rondom Facebook nadat duidelijk werd dat het bedrijf Cambridge Analytica de gegevens van 50 miljoen gebruikers in handen kreeg, terwijl dat niet had gemogen. Die buitgemaakte data is ingezet voor de campagne van Trump.

In de boosheid die daarop volgde werd #DeleteFacebook trending op Twitter. Volgens ceo Mark Zuckerberg is het aantal mensen dat ook daadwerkelijk hun profiel hebben verwijderd 'niet betekenisvol'. Dinsdag maakte Whatsapp-oprichter Brian Acton via Twitter bekend dat ook hij zijn profiel ging verwijderen. Whatsapp werd in 2014 voor 19 miljard overgenomen door Facebook.  

'Ik wist niet dat er een was'

Tesla- en SpaceX-ceo Elon Musk, op Twitter bekend om zijn sneren, vroeg daarop 'wat is Facebook?'. Een grap, leek het, totdat een gebruiker aan Musk vroeg om de SpaceX-pagina te verwijderen. "Ik wist niet dat er een was, maar ik zal het doen", reageerde Musk. Hij wordt aangemoedigd door een verslaggever van Buzzfeed.

Een verslaggever van The Wire Report vraagt meteen maar of de pagina van Tesla dan ook niet moet verdwijnen. "Zeker weten. Het ziet er toch suf uit", reageerde Musk. Hij vult verder aan dat hij de pagina's nooit gezien heeft. Een krap half uur later zijn allebei de pagina's verdwenen.

De pagina's hadden elk meer dan 2,5 miljoen likes. De Instagram-accounts van beide bedrijven blijven voorlopig wel bestaan, hoewel Instagram ook een onderdeel van Facebook is. 

Lees ook:

Zuckerberg moet op zoek naar een opvolger

Inval bij kantoren Cambridge Analytica in Londen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van