Tech

OnePlus 6 krijgt ook notch zoals iPhone X

28 maart 2018 18:42 Aangepast: 28 maart 2018 20:20

Ook OnePlus gaat voor de inkeping in het scherm: de OnePlus 6 die later dit jaar verschijnt krijgt een notch.

Toen Apple de iPhone X afgelopen september presenteerde, werd de scherm-inkeping gemengd ontvangen. Ondertussen is het volgens veel telefoonmakers de onafwendbare toekomst van de smartphone. Nu heeft ook OnePlus aangekondigd dat de OnePlus 6 later dit jaar een scherm met inkeping krijgt.

OnePlus-oprichter Carl Pei hangt tegenover The Verge een heel verhaal op over waarom zijn bedrijf voor die inkeping kiest. Volgens Pei is de notch van OnePlus "met meer zorg en gedachte geïmplementeerd". De inkeping is volgens Pei beslist geen esthetische keuze, maar moet ervoor zorgen dat gebruikers meer schermruimte op hetzelfde formaat telefoon krijgen.

Negatieve reacties

Toch was het bedrijf geschrokken over de negatieve reacties na telefoonbeurs MWC in februari. Daar werd de ene na de andere Android-telefoon met scherminkeping gepresenteerd, met veel kritiek tot gevolg. Android-gebruikers hebben het idee dat zij straks met een functie rondlopen die Apple bij het grote publiek introduceerde, het laatste wat een trotse Android-gebruiker wil.

Gisteren presenteerde Huawei zijn nieuwe P20 en P20 Pro, beiden met een inkeping bovenaan het scherm. De kleine merken Leagoo, Oukitel, UleFone en grotere merken als Xiaomi en Asus presenteerden eerder al telefoons met een inkeping bovenaan het scherm, en de volgende versie van Android krijgt halsoverkop ondersteuning voor inkepingen.

Samsung: nog geen notch

Samsung, ooit voor miljoenen aangeklaagd voor het kopiëren van Apple, is ondertussen één van de weinige Android-fabrikanten zonder notch. De Galaxy S8 en S9 hebben ondertussen dezelfde verhouding tussen scherm en behuizing als de iPhone X, en dan zonder notch. Maar de toon lijkt gezet: in ieder dit jaar hebben de meeste nieuwe high-end-smartphones een inkeping.

Lees ook: Nieuwe Huawei-smartphone heeft drie camerasensoren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van