Tech

Google Home te koppelen aan bluetooth-speakers

29 maart 2018 11:01 Aangepast: 29 maart 2018 10:59

Google laat je voortaan Google Home-speakers koppelen aan bluetooth-luidsprekers.

Uit onderzoek blijkt dat mensen slimme speakers vooral gebruiken om met stemcommando's muziek af te spelen. Hoewel de geluidskwaliteit voor de meeste mensen acceptabel is, staan er in veel huizen ook al andere draadloze luidsprekers, die vaak een betere audioweergave bieden. Bezitters van Google Home-speakers kunnen die bluetooth-luidsprekers nu ook aan het apparaat koppelen

Via de Google Home-app kun je voortaan je bluetooth-luidspreker de 'hoofdluidspreker' maken. Je kunt vervolgens met stemcommando's aan de Google Home muziek afspelen op die luidspreker. Je bluetooth-speaker speelt alleen af, hij heeft immers geen microfoon en Google Assistant die naar je luistert. Dat blijft de taak van de Google Home elders in huis.

Je kunt dus wel bijvoorbeeld tijdens het koken muziek op een bluetooth-luidspreker afspelen in de keuken, maar als je Google Home in de huiskamer staat, dan moet je daar naartoe lopen als je een ander liedje, album of podcast wilt horen.

Nederlands

Voorlopig kan je nog niet in het Nederlands tegen de Google Home-speakers praten. Ondanks dat de Google Assistant binnen een paar maanden Nederlands zal spreken, op zowel Android als iOS, heeft Google Nederland deze week in een video laten weten dat er nog altijd geen Nederlandse releasedatum voor de Google Home-speakers is.

Zo bestel je gadgets die alleen in Amerika te koop zijn.

Bekijk onze review van Google Home uit 2017:

Subscribe je ook op ons YouTube-kanaal

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van