Tech

Nieuwe GoPro is vooral voor instappers

30 maart 2018 09:59 Aangepast: 30 maart 2018 13:05

GoPro lanceert een goedkopere actiecamera van 220 euro. Hij filmt niet in 4K en 'slechts' met 60 frames per seconde.

GoPro probeert met de nieuwe camera ook de mindere helden te bereiken. Waar het bedrijf zich met name richt op extreme sporten, wil het ook de gezellige compactcamera zijn voor familietripjes. De nieuwe camera genaamd GoPro Hero (zonder cijfer achter Hero) filmt in fullHD, maar niet in 4K. Ook filmt de camera niet met 240 frames per seconde, zoals de Hero 6 Black, maar met 60 frames. Dat wil zeggen dat één seconde maximaal kan worden vertraagd tot twee seconden en niet tot zeven seconden. Daar staat tegenover dat het model maar 220 euro kost en niet 430 euro.

Wel heeft de nieuwe Hero de gemakken van het dure model, namelijk een touchscreen en de mogelijkheid om via voicecontrol de camera aan en uit te zetten. Ook kan deze editie onder water filmen. Aangezien deze camera een model is voor beginners, wordt hij niet gepresenteerd met een video van spectaculaire snowboarders of mountainbikende waaghalzen, maar met een video over een koppel op een stedentrip.

Moeilijke tijden

GoPro maakt een slechte tijd door. Het lukt het bedrijf al jaren niet om winst te maken. Daarnaast maakte het bekend begin dit jaar bekend dat het stopt met de ontwikkeling van drones. Bij de introductie van de Karma-drone werden drones nog gezien als de mogelijke redding van het bedrijf.

Kijk onze review van de GoPro Hero 6 uit 2017:

Subscribe ook op het Bright YouTube-kanaal 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van