Videobellen

Snapchat lanceert videobellen met 16 vrienden

03 april 2018 16:39 Aangepast: 04 april 2018 20:40

Met 16 vrienden tegelijk videobellen. Of met 32 mensen voice-bellen. Dat is vanaf vandaag mogelijk in Snapchat.

Ook wordt het mogelijk om vrienden te taggen in geüploade Stories, meldt The Verge. Daarmee volgt Snapchat voor de verandering eens het voorbeeld van Instagram dat het al langer mogelijk maakt om in Stories mensen te taggen. Getagde personen krijgen bij Snapchat een notificatie in hun chatscherm. Mensen die een getagde snap zien, kunnen de persoon toevoegen als vriend door naar boven te swipen.

Om gebruik te maken van de groepsvideochat kun je binnen een bestaande of nieuw aangemaakte chatgroep het video- of telefoon-icoontje aanraken. De andere leden van de groep krijgen vervolgens een melding dat ze zijn uitgenodigd voor een groepsgesprek per video of telefoon. Deelnemers aan videogesprekken kunnen gebruikmaken van de Snapchat-lenses waarmee ze bijvoorbeeld hondenoren aan hun gezicht kunnen toevoegen.

'Instagram werkt ook aan videobellen'

Een maand geleden werd al bekend dat de grote concurrent van Snapchat, Instagram, ook een videobeloptie wil toevoegen. In de broncode van de Android-app van Instagram werden knopjes en bestanden met de woorden 'Call' en 'Video Call' aangetroffen. Snapchat begon in 2016 met het aanbieden van de videobelmogelijkheid.

Afgelopen weekend zond Snapchat zijn eerste tv-commercial uit. Daarmee probeert het bedrijf nieuwe doelgroepen aan te boren. De app moet het nu vooral hebben van zijn jonge gebruikers.

Volg Bright op Instagram

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore