Ga naar de inhoud
Tech

Arjen Lubach roept op om Facebook te verwijderen

Tv-maker Arjen Lubach heeft in zijn programma Zondag met Lubach iedereen opgeroepen om van Facebook te gaan. Komende woensdag vertrekt hij zelf.

In de laatste uitzending van het seizoen heeft tv-presentator Arjen Lubach iedereen opgeroepen om Facebook te verwijderen. Hij heeft er zelfs een Facebook-evenement voor gemaakt: Bye Bye Facebook. Volgens Lubach is het de hoogste tijd om massaal te vertrekken. "Het is een onbetrouwbare, liegende, megalomane, schijnheilige, privacyschendende, blauwe teringsite waar je elke dag toch weer naar toe gaat. [...] We moeten er gewoon vanaf."

Populair

Om het 'goede voorbeeld' te geven trekt Lubach zichzelf en zijn programma terug van het platform, komende woensdag om 20.00 uur. Facebook is een belangrijk kanaal voor Lubach en zijn programma. De pagina Zondag met Lubach heeft bijna 350.000 likes. Eerder stopten Tesla, SpaceX en Playboy met het gebruik van Facebook.

Met het verwijderen van de pagina verdwijnen ook de populaire video's van Zondag met Lubach. Meerdere video's gingen viraal, met als hoogtepunt de video waarin hij aan president Trump voorstelde dat het na America First, The Netherlands Second zou moeten zijn. Daar keken in totaal 52 miljoen mensen naar.

Aanmeldingen

Op de eventpagina van Bye Bye Facebook hebben 15.000 mensen aangegeven mee te doen. Ruim 36.000 mensen zijn geïnteresseerd.

Mee praten over het technieuws? Like Bright.nl op Facebook

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl