Ga naar de inhoud
Tech

Data Zuckerberg ook in handen Cambridge Analytica

Ironisch: ook de gegevens van Mark Zuckerberg zelf zijn in handen van databedrijf Cambridge Analytica gekomen.

Dat zei Facebook-ceo Mark Zuckerberg vandaag in het Amerikaanse Congres, waar hij zich voor de tweede dag op rij moest verantwoorden voor het schandaal. Het is onduidelijk of Zuckerberg zelf de bewuste app gebruikte die de gegevens verzamelde of dat het gaat om een van zijn Facebookvrienden.

Steviger verhoord

In tegenstelling tot gisteren werd de Facebook-ceo vandaag steviger verhoord. Verschillende congresleden zijn er nog niet gerust op dat de privacyinstellingen van Facebook deugen en voelden hem over dat onderwerp stevig aan de tand. Ze wilden van hem weten wat Facebook doet om gebruikers meer mogelijkheden te geven om zelf te kunnen bepalen wat ze delen met het sociale netwerk en derden. Maar ook of Facebook bereid is om de privacy-instellingen aan te scherpen.

Democraat Frank Pallone riep op tot duidelijke bescherming van privacy. Hij noemde regulering van Facebook onvermijdelijk. Pallone vroeg Zuckerberg daarop meerdere keren of het delen van zo min mogelijk gegevens niet een standaardinstelling moest worden. Een duidelijk antwoord kon hij niet geven. "Het is een complexe kwestie die meer verdient dan een antwoord in één woord", zei Zuckerberg.

Ongeschonden

Zuckerberg kwam gisteren redelijk ongeschonden uit zijn eerste verhoor voor een senaatscommissie. Dat kwam grotendeels doordat senatoren niet voldoende op de hoogte waren van hoe Facebook werkt en wat mogelijke oplossingen voor de problemen zijn.

CNN analyseerde het als bewijs dat Amerikaanse Congres Facebook eigenlijk niet begrijpt. "Wat de eerste dag van de verhoren aantoont, is dat Amerikaanse senatoren analfabeet zijn op het gebied van de technologie van de 21ste eeuw."

Kijk de tweede hoorzitting met Mark Zuckerberg terug:

Pas deze instellingen aan om minder met Facebook te delen:

Lees ook:

Zuckerberg: we moeten eerder ingrijpen

Spiekbrief Zuckerberg: respectvol, sneer naar Apple

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl