Tech

Elon Musk vervangt robots: 'Mensen worden onderschat'

17 april 2018 10:41 Aangepast: 17 april 2018 18:57
Beeld © Tesla

De grote problemen bij de productie van de Tesla Model 3 lijken opgelost. Elon Musk greep in. Zijn oplossing: meer mensen in plaats van robots.

De productie van de goedkopere Tesla Model 3 loopt fors achter op de doelstelling die het bedrijf had. De productiedoelen zijn al meerdere keren verlaagd en de problemen in de fabriek waren zelfs zo groot, dat Musk deze maand zelf in moest grijpen. 

In een interview met tv-zender CBS vertelt Musk waar het probleem zat: sommige robots werkten niet. "We hadden dit complexe netwerk van transportbanden en dat werkte niet. Dus dat hebben we compleet eruit gegooid", aldus Musk, die naar eigen zeggen zelfs af en toe in de fabriek sliep om de productie weer aan de praat te krijgen.

Op Twitter erkent hij ruimhartig zijn fout: "Ja, de uitgebreide automatisering bij Tesla was een fout. Om precies te zijn, mijn fout. Mensen worden onderschat."

Productie ligt weer stil

Met het vervangen van een gedeelte van de geautomatiseerde processen, lijkt Musk de boel weer op de rit te hebben. In het interview zegt hij dat er 2000 Model 3's per week worden gemaakt. Hij schat dat de productie dit kwartaal drie tot vier keer hoger uitkomt dan de 2000 auto's per week.

De productie van de Model 3 wordt wel enkele dagen stilgelegd om verbeteringen uit te voeren. 

Fataal ongeluk Model X

De fabrikant van elektrische auto's kan wel wat goed nieuws gebruiken. Het heeft onder andere last van een onderzoek naar een fataal ongeluk met een Model X in Californië. De bestuurder had de Autopilot ingeschakeld, maar volgens Tesla had die functie er niets mee. Het bedrijf legt de schuld volledig bij de bestuurder.

Behalve de slechte publiciteit rondom de automatische piloot , moest Tesla ook nog eens 123.000 Model S-auto's terugroepen vanwege een mogelijke fout in de stuurbekrachtiging

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van