Tech

Crowdfundactie voor nieuwe bank voor Elon Musk

18 april 2018 16:30 Aangepast: 26 april 2018 14:00
Beeld © CBS

Fans van Elon Musk zamelen geld in voor een nieuwe bank voor de Tesla-baas. De bank in de fabriek waar hij regelmatig op slaapt is 'vreselijk'.

Het is misschien niet helemaal nodig voor iemand die goed is voor 19 miljard dollar, maar fans van Elon Musk zamelen geld in om een nieuwe bank voor de Tesla-topman te kopen. In een interview met tv-zender CBS vertelde Musk over zijn ingrijpen bij de productieproblemen rond de Tesla Model 3 en zijn besluit om robots in de fabriek weer te vervangen door mensen.

Musk besloot persoonlijk in te grijpen in de fabriek, om te voorkomen dat het bedrijf fors achter blijft lopen op de productiedoelstellingen. Het probleem bleek te liggen bij robots, die niet allemaal goed werkten, zo vertelt hij in het gesprek. 

'Vreselijke bank'

In het interview laat Musk de ruimte in de fabriek zien waarin hij af en toe slaapt in de periode waarin hij orde op zaken stelt. "Als het erg druk wordt heb ik geen tijd om naar huis te gaan en te douchen en om te kleden, dus dan slaap ik hier. De laatste keer sliep ik zelfs letterlijk op de vloer, omdat de bank te smal is." De bank ziet er - zacht uitgedrukt - niet comfortabel uit. "Het is een vreselijke bank", zegt hij er zelf ook over.

Fans besloten daarom actie te ondernemen om de topman bij te staan, en openden een crowdfundpagina om een nieuwe bank aan te schaffen voor hem. "We kunnen dit niet laten gebeuren. Laten we ons verenigen om Elon een nieuwe bank te geven om op te slapen", schrijft initiatiefnemer Ben Sullins op de GoFundMe-pagina.

Nog geen reactie

Dat levert binnen een dag ruim 5000 euro op, stukken meer dan het doelbedrag van 1000 euro. Of Musk blij is met het aanbod is afwachten; hij heeft vooralsnog niet gereageerd op de actie.

Sullins hoopt dat hij een persoonlijke reactie krijgt en een collectieve stemming kan organiseren over het type bank dat aangeschaft wordt. Ook wil hij een filmpje maken van de aflevering aan Musks adres. Mocht Musk helemaal niet reageren, dan gaat het ingezamelde geld naar een goed doel. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van