Tech

'VVD-politicus hackte meer dan 100 vrouwen, ook collega's'

17 april 2018 09:14 Aangepast: 03 mei 2018 03:40
Mitchell van der K. was hoofdredacteur bij mannenwebsite Manners.

Mitchell van der K., een lokale VVD-politicus uit Almere en oud-hoofdredacteur van mannenwebsite Manners, heeft naast vlogster Laura Ponticorvo nog meer dan honderd andere vrouwen gehackt, van wie een deel ook collega's.

Dat vertellen anonieme bronnen tegen RTL Nieuws. Er hebben inmiddels verschillende vrouwen aangifte gedaan. Het lijkt erop dat Van der K. wachtwoorden uit gelekte databases heeft opgezocht en met deze wachtwoorden heeft geprobeerd in te breken bij minstens honderd vrouwen. 

Van der K., die volgens sommige bronnen 'niet zo goed met computers is', zou al in 2016 zijn begonnen met zijn hackpraktijken. Toen zijn criminele activiteiten eerder dit jaar aan het licht kwamen, is hij op staande voet ontslagen bij de mannenwebsite. 

De meeste socialemediaprofielen van Van der K. zijn inmiddels verwijderd. 

Anonieme hacker

​Het balletje is gaan rollen toen Ponticorvo vorig jaar aangifte deed van hacking. Mitchell van der K. wordt ervan verdacht foto's en video's van haar te hebben gestolen waarop ze verschillende seksuele handelingen verricht. De foto's en video's zijn in haar privé-omgeving opgenomen.

Van der K. heeft volgens De Telegraaf toegegeven dat hij vrouwen heeft gehackt, maar ontkent de beelden te hebben verspreid. Dat zou volgens hem een anonieme hacker hebben gedaan.

Ponticorvo raadde na de hack aan om tweestapsverificatie in te schakelen. Deze beveiligingsmethode zorgt ervoor dat je na het invoeren van je gebruikersnaam en wachtwoord ook nog de code die op je telefoon verschijnt moet invullen, en beschermt tegen dergelijke hacks.

BN'ers

Naast Ponticorvo en collega's heeft Mitchell van der K. naar verluidt ook geprobeerd in te breken bij oud-hockeyster Fatima Moreira de Melo en andere BN'ers. De politie heeft Van der K. gearresteerd en heeft een groot aantal gegevensdragers in beslag genomen.

VVD: Van der K. geroyeerd

De VVD heeft Van der K. uit de partij gezet. De partij spreekt van een 'walgelijke' affaire, waar zij 'geen woorden voor' heeft.

De VVD wacht het strafrechtelijk onderzoek in de zaak niet af, maar grijpt nu al in. Daar is grond voor, omdat Van der K. in de Telegraaf heeft toegegeven wat hij heeft gedaan. Normaal komt de VVD pas tot een royement nadat de rechter heeft bepaald dat een partijlid schuldig is.

Van der K. gaf in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen te kennen dat hij zijn gemeenteraadszetel niet zou innemen, maar verzweeg de reden. Van der K. stond op een verkiesbare plaats.

Dijkhoff: 'Vooral voor de vrouwen erg'

Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt het heel erg dat oud-vvd politicus Mitchell van der K.  tienduizenden privéfoto's van vrouwen heeft gehackt. De VVD heeft de man geroyeerd.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van