Tech

Mitchell van der K. hackte 30.000 privébeelden van vrouwen

17 april 2018 14:06 Aangepast: 03 mei 2018 01:33
Mitchell van der K. was hoofdredacteur bij mannenwebsite Manners.

Mitchell van der K., een lokale VVD-politicus uit Almere en oud-hoofdredacteur van mannenwebsite Manners, heeft meer dan 30.000 privébeelden gestolen van vrouwen. Hij hackte de Google- en iCloud-accounts van slachtoffers en grasduinde door hun foto's en video's, op zoek naar expliciet materiaal.

Vlogster Laura Ponticorvo deed begin vorig jaar aangifte van een hack, ook wel computervredebreuk genoemd. Van der K. had de iCloud van het slachtoffer gehackt, waarna seksvideo's van Ponticorvo op het internet belandden. 

Ip-adres

De politie vroeg bij verschillende bedrijven gegevens over de hacker op. Dit leidde naar het ip-adres van de verdachte. Tijdens het onderzoek bleek dat hij nog minstens 187 andere individuele Google- en iCloud-accounts van vrouwen had benaderd. Naast BN'ers hackte Van der K. ook collega's.

Een tweede aangifte van een vrouw, eind vorig jaar, leidde ook naar ip-adres van Van der K. Daarop werd zijn woning onderzocht en werden 22 gegevensdragers, zoals laptops en smartphones, in beslag genomen en onderzocht. 

30.000 privébeelden

Tijdens het onderzoek werden ruim 30.000 privébeelden van vrouwen aangetroffen. "Aan de hand van deze beelden kon een aantal vrouwen worden geïdentificeerd omdat zij in de publieke belangstelling staan", zo schrijft de politie. Het zou onder andere gaan om Fatima Moreira de Melo.

De politie heeft de gedupeerde vrouwen benaderd. Dat leidde tot nog eens bijna dertig aangiften. De man wordt verdacht van het hacken van privéaccounts van meerdere vrouwen, maar is inmiddels wel weer op vrije voeten.

Klaas Dijkhoff: 'Het is vooral voor de vrouwen erg'

Fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt het heel erg dat oud-vvd politicus Mitchell van der K.  tienduizenden privéfoto's van vrouwen heeft gehackt. De VVD heeft de man geroyeerd.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van