Tech

Beste gratis videospeler streamt nu ook naar de Chromecast

12 februari 2018 10:49 Aangepast: 26 februari 2018 12:14

De mensen achter VLC, dat wordt gezien als de beste gratis videospeler, hebben na jarenlang werken Chromecast-ondersteuning toegevoegd. Daarmee kun je videobestanden streamen naar jouw tv.

VLC 3.0 is te downloaden op de website van ontwikkelaar Videolan. Zowel de desktopversie als de mobiele app van VLC kunnen nu naar de Chromecast streamen, een optie waar veel gebruikers jarenlang op hebben gewacht.

Je vindt de optie via het Chromecast-icoontje (een schermpje met links onderin een wifi-signaal, meestal rechts bovenin de app te vinden) of bij de optie Playback > Renderer > Chromecast.

Miniatuurvoorbeeld

Aanslag op je apparaat

De ontwikkelaars van de app waarschuwen wel dat het streamen naar de Chromecast zwaar voor je apparaat kan zijn en de accu sneller leegloopt. De Chromecast is namelijk niet bedoeld om lokale video's af te spelen, waardoor VLC een eigen technologie moest bouwen waardoor het lijkt alsof de video online staat. Daarom kostte het volgens de ontwikkelaars flink wat tijd voordat de optie werd ingebouwd.

8K

Naast Chromecast-ondersteuning biedt VLC nu ook de mogelijkheid om 8K-video's af te spelen. Ook worden HDR, 360-video's en 3D-audio ondersteund en kun je voortaan de grootte van de ondertitels aanpassen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van