Ga naar de inhoud
Bright

iOS-update voorkomt vastlopen door Indiaas symbool

De iPhone X is Apples nieuwste smartphone. Beeld © Getty

Apple heeft een update voor iOS (11.2.6) uitgebracht waardoor een gek Indiaas symbool jouw iPhone of iPad niet meer laat vastlopen.

Miniatuurvoorbeeld

De fout, die vorige week werd ontdekt, zorgde ervoor dat iemand jouw iOS-apparaat kon laten vastlopen door een berichtje te sturen met een Indiaas symbool (afbeelding rechts) erin. In sommige gevallen zorgde dit ervoor dat de app waarmee het betreffende bericht is geopend, blijft crashen.

Het probleem had gevolgen voor elke app die het betreffende karakter kan tonen, waaronder Twitter, Facebook, Instagram en Messages. Deze apps konden ook vastlopen. Behalve iPhones en iPads zijn ook Macs, Apple TV’s en Apple Watches kwetsbaar. Met het uitbrengen van iOS 11.2.6 TVOS 11.2.6, WatchOS 4.2.3 en MacOS 10.13.3 heeft Apple het lek nu overal gedicht.

Je vindt de update via Instellingen > Algemeen - Software-update.

Derde fout in korte tijd

Het is de derde keer dat Apple een update uitbrengt die ervoor zorgt dat een specifieke handeling je iPhone niet langer laat vastlopen. Vorige maand en in december bracht Apple ook al zo'n iOS-update uit, onder meer voor een kwetsbaarheid waardoor het mogelijk was om een iPhone te bevriezen met behulp van een linkje.

Apple heeft recent besloten om de toevoeging van enkele nieuwe features in iOS uit te stellen tot volgend jaar. Eerst wil het bedrijf zijn mobiele besturingssysteem weer betrouwbaarder maken.

Lees op rtlnieuws.nl: