Bright

Videoland verdubbelt aantal klanten, Netflix blijft eenzaam aan top

05 februari 2018 12:46 Aangepast: 23 februari 2018 15:56

Videoland bereikt nu zo'n 400.000 huishoudens, twee keer meer dan een jaar geleden. Toch kan de dienst nog niet tippen aan Netflix, dat met een bereik van 2,4 miljoen huishoudens veruit de grootste videostreamingdienst blijft.

Videoland wordt steeds meer gebruikt voor series, waar de dienst voorheen vooral voor films populair was, meldt marktonderzoeker Telecompaper.

Videoland biedt steeds meer complete seizoenen van RTL-series, waarvan ook één aflevering per week op tv wordt uitgezonden. Het lukt de dienst volgens Telecompaper ook steeds vaker om gebruikers na de gratis proefperiode als betalende kant vast te houden.

Netflix in 2,4 miljoen huishoudens

Toch blijft Netflix veruit de populairste videostreamingdienst in Nederland. Netflix bereikt inmiddels 2,4 miljoen Nederlandse huishoudens, ruim een derde van het totaal. In de leeftijdsgroep tot 29 jaar is het bereik van Netflix zelfs ruim 50 procent.

De dienst heeft volgens Telecompaper vooral nog veel potentieel onder 40-plussers, waar nieuwe diensten als Amazon Prime Video en Film1 het meer bij jongeren moeten zoeken.

Telecompaper baseert de cijfers op eigen onderzoek onder bijna 9800 respondenten in de leeftijdsgroepen tussen 12 en 80 jaar, die over het laatste kwartaal van 2017 zijn ondervraagd.

Streamen via tv minder populair

Ook Ziggo Sport Totaal zag zijn gebruikers stijgen, mede omdat sommige klanten die zowel Vodafone als Ziggo gebruiken gratis toegang tot die betaaldienst krijgen. Ook Fox Sports doet het goed, omdat standaard wordt opgenomen in veel alles-in-1-pakketten van providers.

De tv wordt ondertussen een steeds minder populair apparaat om op te kijken. Twintigers kijken nog maar 56 procent van hun tijd op tv, de de overige 44 procent via pc, laptop, tablet of smartphone. Tieners kijken minder dan de helft van de tijd via tv. Gemiddeld kijken tieners 50 minuten per dag naar video op hun telefoon.

Tip: geld besparen op streamingdiensten

In deze video leggen we uit hoe je ruim 240 euro per jaar kunt besparen op de drie populairste streamingdiensten.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van