Ga naar de inhoud
Bright

'Vraag naar iPhone X valt tegen'

De iPhone X is Apples nieuwste smartphone. Beeld © Getty

De vraag naar de iPhone X is niet zo groot als verwacht. Analisten denken dat de hoge prijs een obstakel is voor veel consumenten.

Analist Zhang Bin van Sinolink Securities verwacht dat Apple in het eerste kwartaal van volgend jaar 35 miljoen iPhone X-toestellen zal verkopen, meldt Bloomberg. Dat is 10 miljoen minder dan hij eerder verwachtte.

35 miljoen

JL Warren Capital gaat inmiddels uit van 25 miljoen verkochte exemplaren in de eerste drie maanden van 2018, terwijl het bedrijf meent dat Apple in het huidige kwartaal 30 miljoen exemplaren van zijn nieuwe vlaggenschip wegzet.

De analisten wijzen onder meer op berichten over kleinere bestellingen bij de toeleveranciers van Apple. Ook zou Foxconn, dat de iPhone X assembleert, gestopt zijn met het werven van personeel. Apple wil daar niet op reageren.

Hoge prijs

Volgens de Taiwanese krant Economic Daily News verwacht Apple in het eerste kwartaal van volgend jaar 30 miljoen iPhone X-toestellen te verkopen, in plaats van de 50 miljoen waarmee het bedrijf aanvankelijk rekening hield.

Vorige week luidde een analist van de beleggingstak van het Japanse financiële bedrijf Nomura al de noodklok over het nieuwe topmodel.

Volgens de analisten zijn veel consumenten eerder geneigd om een goedkopere iPhone te kopen, omdat ze vinden dat de nieuwe features in de iPhone X onvoldoende zijn om de hoge prijs te rechtvaardigen. De telefoon gaat in Nederland 1159 euro kosten.

Lees op rtlz.nl

Bron: Bright