Tech

'Kleinste telefoon van de wereld' is een hit op Kickstarter

24 december 2017 10:02 Aangepast: 24 december 2017 13:37

De Zanco Tiny T1 is volgens de makers de kleinste telefoon van de wereld. Het apparaatje is niet veel groter dan een euromunt en weegt maar 13 gram.

Je kunt ermee bellen en sms'en: de Tiny T1 van Zanco, een bedrijf dat al eerder een hele kleine telefoon op de markt bracht. Deze wordt voornamelijk verkocht in webshops met spionagegadgets, mede omdat de kleine telefoon is voorzien van een heuse stemvervormer.

Zo ook de Tiny T1: er zijn maar liefst 13 verschillende stemvervormers aanwezig, waaronder de stem van een vrouw, man, robot, Optimus Prime en Wall-E. Naast bellen kun je ook sms'jes versturen met de telefoon.

2G-verbinding

De Tiny T1 werkt met elke telecomprovider, steller de makers. Je stopt er een nanosimkaart in en vervolgens maakt de telefoon verbinding met een 2G-netwerk. Hij kan niet met het internet (3G/4G) verbinden, de 2G-verbinding wordt enkel gebruikt om telefoontjes te plegen en sms-berichten te versturen en ontvangen.

Op de minitelefoon kun je 300 contacten en 50 sms-berichten bewaren. Het kleine oled-schermpje toont de berichten en telefoonnummers. Aan de onderkant van de Tiny T1 zit een micro-usb-ingang waarmee je hem oplaadt. De standbytijd van de telefoon is drie dagen.

45 euro

Volgens de makers is de telefoon handig als je naar een festival gaat en bang bent dat je jouw dure smartphone verliest of laat vallen. Ook kun je hem makkelijk meenemen tijdens het sporten en is hij 'de ideale backup-telefoon'.

De introductieprijs van de Tiny T1 bedraagt 45 euro inclusief verzendkosten naar Nederland. Als de productie zonder problemen verloopt moet de telefoon rond mei bij kopers arriveren. Een voordeel: hij past gewoon door de brievenbus.

`