Ga naar de inhoud
Bright

Man die 7500 bitcoins weggooide, wil vuilnisbelt afgraven

Beeld © Getty Images

Een Brit die in 2013 per ongeluk een harde schijf met 7500 bitcoins weggooide, wil nu de plaatselijke vuilnisbelt afgraven.

Op het moment van schrijven zijn de bitcoins van James Howells een slordige 75 miljoen euro waard. Alle reden dus om nog eens te kijken of hij erin kan slagen om die weggegooide harde schijf alsnog terug te vinden, schrijft The Independent.

De IT’er Howells begon in februari 2009 met het minen van bitcoins. Dat hield hij vol tot hij 7500 bitcoins had verzameld en zijn vriendin er genoeg van had: zij ergerde zich aan het lawaai van de Dell-laptop die de bitcoins aanmaakte.

Duur project

Howell deed de laptop weg en bewaarde alleen de harde schijf waarop de virtuele munten en de bijbehorende sleutel stonden. In de zomer van 2013 gooide de IT’er ook de harde schijf, die op dat moment al enkele tonnen waard was, per ongeluk weg.

Inmiddels heeft Howell spijt en wil hij zijn harde schijf gaan opgraven op de plaatselijke vuilnisbelt. Hoe hij dat moet aanpakken, weet hij nog niet precies. "Het is een groot, duur en riskant project", erkent hij tegenover de Daily Telegraph.

Niet de enige

In de tussentijd kan Howell zich troosten met de gedachte dat hij niet de enige is die ooit in een verstrooide bui een berg bitcoins heeft weggegooid. Zo dumpte Campbell Simpson van Gizmodo Australië in 2012 naar eigen zeggen een harde schijf waarop 1400 bitcoins stonden.

Wat zijn bitcoins, en ben je te laat om ze te kopen?

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl