Ga naar de inhoud
Bright

'Apple komt volgend jaar met grotere en goedkopere iPhone X'

Beeld © Getty

Apple lanceert volgend jaar drie nieuwe smartphones met het design van de iPhone X. Naast de opvolger van de huidige iPhone X zou er ook een groter model en een goedkopere versie worden uitgebracht.

Dat zegt analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities, die regelmatig over correcte informatie over de plannen van Apple beschikt. Zo voorspelde Kuo in februari dat de nieuwe iPhone zou werken met gezichtsherkenning. Die voorspelling kwam uit met de iPhone X, die ook de eerste iPhone met een oled-scherm is.

Goedkoper model

Volgend jaar komt er volgens Kuo naast die 5,8 inch iPhone X nog een tweede iPhone X-model met een oled-scherm, met een groter 6,5 inch formaat. Daarnaast komt er een goedkopere 6,1 inch iPhone met een lcd-scherm, hetzelfde scherm als dat alle vorige iPhones hebben.

Het goedkopere toestel krijgt volgens Kuo hetzelfde design als de iPhone X, met zeer dunne schermranden, de Face ID-gezichtsherkenning en geen homeknop. Volgens Kuo gaat de nieuwe 6,1 inch iPhone in de VS tussen 650 en 750 dollar kosten, ongeveer wat de iPhone 8 nu kost. De iPhone 8 zou op zijn beurt goedkoper kunnen worden.

Kuo weet de prijzen van de andere twee iPhones met oled-schermen nog niet.

Lees ook: iPhone X review: de spannendste Apple-telefoon in jaren

iPhone X Plus

De nieuwe grote iPhone X gaat mogelijk de 'iPhone X Plus' heten. Apple zou geen nieuwe kleinere iPhone van rond 4,7 inch op de markt willen brengen, het schermformaat van de iPhone 8, iPhone 7 en iPhone 6. Ook over een iPhone met een nog kleiner formaat scherm van 4 inch zoals bijvoorbeeld de iPhone SE, heeft Kuo het niet. 

Kuo voorspelde eerder dit jaar correct dat de iPhone X een 5,8 inch oled-scherm en een glazen achterkant zou krijgen en dat de Touch ID-vingerafdruksensor zou verdwijnen. Zijn bronnen bij de leveranciers van Apple zorgden er ook voor dat hij elk klein onderdeel dat de nieuwe iPhone X gebruikt voor de Face ID-gezichtsherkenning maanden van tevoren goed wist te melden.

Bekijk ook Brights eerste indruk van de iPhone X

Hoe goed werkt Face ID?

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl