Bright

iPhone X-gebruikers melden problemen met geluid en scherm

13 november 2017 09:33 Aangepast: 14 november 2017 15:32
Beeld © RTL Z

De duurste iPhone ooit lijkt met nog meer problemen te kampen. De luidspreker kraakt bij sommige gebruikers en er kan een opvallende groene lijn op het scherm verschijnen.

Op Reddit en Twitter schrijven iPhone X-bezitters dat de luidspreker van hun telefoon bij een hoog volume begint te kraken. Het gaat met name om de speaker bovenin het toestel.

Hoeveel mensen last hebben van het probleem is niet bekend. De meeste iPhone X-gebruikers hebben geen problemen. Wel melden sommigen dat ook nadat ze een nieuwe iPhone X kregen van Apple de luidspreker nog steeds niet goed functioneerde. 

Softwarefout

Mogelijk gaat het om een softwarefout. De iPhone 8 en iPhone 8 Plus hadden ook een tijdje last van gekraak. Dit werd na een tijdje door Apple verholpen via een update.

Naast geluidsproblemen heeft een klein deel van de iPhone X-bezitters ook last van een groene lijn in het scherm. De streep verschijnt ineens en het helpt in veel gevallen niet om het toestel te resetten of opnieuw te starten. De oorzaak hiervan is niet bekend en hoeveel gebruikers er last van hebben is ook onduidelijk. De schade lijkt tot nu toe redelijk beperkt.

Touchscreen loopt vast

Vorige week bleek al dat de iPhone X het soms zwaar heeft bij lagere temperaturen. Het touchscreen van de iPhone reageert dan slecht en aanrakingen worden bij kou slecht geregistreerd. Soms helpt het om de telefoon te vergrendelen en daarna weer te openen. Apple heeft beloofd dat euvel met een software-update te verhelpen.

Meer op rtlz.nl:
iPhone X review: de spannendste Apple-telefoon in jaren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore